Esztétikai kezelések

Esztétikai kezelések

Rendelői professzionális fogfehérítés

A Signal Professional WHITE NOW Liquid & Powder Fast PLUS egy hidrogén-peroxidot (38%) tartalmazó fogfehérítő anyag professzionális fogfehérítésre. A gél közvetlen a rendelőben készül el, a por és a folyadék egyszerű és gyors összekeverésével. A hatás, ami akár 8-10 árnyalatnyi fehéredést is jelent, azonnal láthatóvá válik. A fogfehérítő beavatkozás előtt azonban szükség lehet néhány szájhigiéniai beavatkozásra, mint például a fogkő eltávolÍtása, a fogak polírozása, és a nem megfelelő tömések cseréje.

Eljárásról röviden

A fog felszínére felvitt, hidrogén – peroxidot tartalmazó zselét, UV fény segítségével aktiváljuk, az így létrejött aktív oxigén gyökök pedig a fog felszíni és mélyebb rétegeibe hatolva távolítják el az elszíneződéseket. Tudni kell, hogy az eljárás során a meglévő tömések és fogpótlások nem fehérednek,valamint a nem záró régi  tömések és az esetlegesen létező fognyaki kopások miatt fogérzékenység léphet fel, aminek a megszüntetésére a kiváltó okok kezelése szükséges.

Az eljárás utáni teendők

A fogfehérítés után az elért eredmény fenttartása érdekében javasolt, hogy a kezelést követően legalább 1 hétig kerülje:

  • A színes ételek és italok, a kávé, cola, vörösbor fogyasztását.
  • A savas ételek/italok: citrusok, paradicsom, paradicsomos készítmények fogyasztását
  • A dohányzást

A beavatkozás utáni érzékenység normális reakció, mérséklése érdekében fluortartalmú fogkrémek/gélek használatát javasoljuk. (pl. ElmexGel)
Az elért eredmény 1-1.5 évig marad fent,utána újra el kell végezni a fogfehérítést a hatás hosszútávon való fenntartasának az érdekében.

Otthoni professzionális fogfehérítés

A rendelői professzionális fogfehéritéssel szemben egy kevésbbé hatékony, mivel a megfelelő kontroll hiányában csak kisebb koncentrációjú anyag használható, viszont a hosszutávú eredmény fenttarthatósága érdekében egy megfelelő eljárás.A páciens fogsorára a rendelőben vett lenyomat alapján a fogtechnikus készít egy átlátszó sínt, amit a páciens éjszakára, vagy akár más csendes tevékenység ideje alatt a szájában visel,napi 6-8 órán keresztül egy hétig.

Elszíneződött gyökérkezelt fogak belső fehérítése foganként

Az elszíneződött gyökérkezelt fogak fehérítése az esetek nagy részében csak rendelői körülmények között lehetséges.Ilyen esetben ugyanis az elszíneződés a nem kezelt vagy nem megfelelően kezelt  gyökércsatornában levő baktériumtoxinok miatt jön létre, ezért ezt kivülről kezelni elég nehéz lenne.Ilyen esetben a gyökércsatorna megfelelő ellátása után a fogbélüregbe helyezett speciális fogfehérítő anyag segítségével tudjuk orvosolni a problémát.

Fogékszer

A fogékszerek legnagyobb része egy egyszerű kristály.Léteznek aranyból készített, különböző formájú (csepp, csillag, stb.) ékszerek is, ezeket viszont csak rendelésre hozunk a magas áruk miatt. A fogékszer felhelyezése nem jár semmilyen kellemetlenséggel, gyors és fájdalommentes. Nagyon fontos, hogy nem károsítja a fogzománcot. Az ékszer fúrás nélkül, speciális ragasztóanyaggal való rögzítéssel kerül a fogfelszínre. A felragasztást követően tartóssága egyénenként változik hónapoktól, akár több évig is eltarthat. Ha páciensünk már nem szeretné viselni vagy egy másik fogékszer mellett dönt, az bármikor eltávolítható, cserélhető, a fogzománc károsodása nélkül.