Implantációs fogpótlások

Implantációs fogpótlások

Fémkerámia korona implantátumra

Az implantátumhoz a fogpótlás kétféle módon rögzülhet: csavarozással vagy cementezéssel.

Az implantátum feltárása után az implantátum belsejéhez csavarozással rögzítünk egy felépítményt. Ennek a felépítménynek a típusától függ, hogy a rá készített pótlás csavarozással vagy cementezéssel lesz rögzitve.

A csavarozással való rögzítés előnye, hogy a fogorvos időszakonként a felépítményt el tudja távolítani a pótlással együtt és az implantátum belsejét higienizálni tudja. Mivel ez a rögzítés speciálisabb elemeket igényel a felépítmémy részéről, ezért ennek az ára is magasabb.

Cementezéssel történő rögzítés esetén a korona vagy a híd ragasztása egy bizonyos fajta cementtel (ami az esetleges eltávolítást lehetővé teszi) történik.

Implantátumokon elholgonyzott protézis

Sok esetben előfordul, hogy a legprecízebb munka ellenére sem lesz megfelelő a protézis stabilitása, ezért a szájüreg kemény- és lágyszöveteinek a viszonya felelős (lesorvadt csontgerinc, nem megfelelő nyálkahártya tapadás stb.) Teljes foghiány esetén lehetőség van az úgynevezett overdenture fogsor készítésére is. Ez egy olyan teljes lemezes fogpótlás, amely az állcsontba helyezett minimum kettő, de általában négy implantátumhoz rögzül. Az implantátumokra ebben az esetben nem koronát készítünk, hanem egy speciális sínt, amelyre majd a műfogsor rápattan, megfelelő stabiltást biztosítva. Ezzel a módszerrel egy olyan fixen maradó fopótlást készítünk, amelyet Ön is el  tud távolítani, illetve vissza tud helyezni.