Lézerek alkalmazása

Lézerek alkalmazása

Ajak illetve nyelvfék felmetszése diódalézerrel

A nyelvfék (nyelv alatt található redő) letapadása gyerekeknél problémát okozhat a beszédben. A letapadt ajakfék esetében is jelentkezhetnek beszédkézségi problémák, mindemellett különböző fágaszati rendellenességek kialakulását is elősegíti. Ezek felszabadítására diódalézert használunk, melynek segíségével a beavatkozás vágás, vérzés és varrás nélkül végezhető.

Ínyformázás,tasak redukció dióda lézerrel

Előtörésben levő bölcsességfogak körül előfordul, hogy az elégtelen helyhiány miatt a fog nem tud teljesen előbújni a foghús alól, ilyen esetben szükségessé válhat a fogat részlegesen fedő íny eltávolítása.

Fogágybetegség esetén a túlságosan mély tasakfal eltávolítására is szükség lehet a megfelelő tisztíthatóság elérése végett. Ilyen esetekben, ha lézerrel végezzük a felesleges lágyrész eltávolítását, akkor nincs mütét utáni vérzés, gyorsabb a gyógyulás, kisebb a fájdalom.

Fotodinámiás terápia alkalmanként,foganként

A fotodinámiás terápia egy szövetfestési eljáráson alapszik. Fogágybetegség esetén a gingivális tasakba fecskendezett megfelelő koncentrációjú festékanyag (malakit zöld, toluidin-kék) az ott lévő baktériumok sejtfalához kapcsolódik, majd ezt egy adott hullámhosszúságú szoftlézerrel besugarazva nascens oxigén szabadul fel ami a baktériumok elpusztítását okozza. Ez a terápia sikeresen alkalmazható parodontális kezelések, periimplantitis kezelések kiegészítőjeként.