Professzionális rendelői fogfehérítés

Professzionális rendelői fogfehérítés

A Signal Professional WHITE NOW Liquid & Powder Fast PLUS egy hidrogén-peroxidot (38%) tartalmazó fogfehérítő anyag professzionális fogfehérítésre. A gél közvetlen a rendelőben készül el, a por és a folyadék egyszerű és gyors összekeverésével. A hatás, ami akár 8-10 árnyalatnyi fehéredést is jelent, azonnal láthatóvá válik. A fogfehérítő beavatkozás előtt azonban szükség lehet néhány szájhigiéniai beavatkozásra, mint például a fogkő eltávolítása, a fogak polírozása, és a nem megfelelő tömések cseréje.

Az eljárásról röviden

A fog felszínére felvitt, hidrogén – peroxidot tartalmazó zselét, UV fény segítségével aktiváljuk, az így létrejött aktív oxigén gyökök pedig a fog felszíni és mélyebb rétegeibe hatolva távolítják el az elszíneződéseket. Tudni kell, hogy az eljárás során a meglévő tömések és fogpótlások nem fehérednek,valamint a nem záró régi  tömések és az esetlegesen létező fognyaki kopások miatt fogérzékenység léphet fel, aminek a megszüntetésére a kiváltó okok kezelése szükséges.

Az eljárás után teendők

A fogfehérítés után az elért eredmény fenttartása érdekében javasolt, hogy a kezelést követően legalább 1 hétig kerülje:

  • A színes ételek és italok, a kávé, cola, vörösbor fogyasztását.
  • A savas ételek/italok: citrusok, paradicsom, paradicsomos készítmények fogyasztását
  • A dohányzást

A beavatkozás utáni érzékenység normális reakció, mérséklése érdekében fluortartalmú fogkrémek/gélek használatát javasoljuk. (pl. ElmexGel)

Az elért eredmény 1-1.5 évig marad fent,utána újra el kell végezni a fogfehérítést a hatás hosszútávon való fenntartásának az érdekében.