Tratamente de estitică dentară

Tratamente de estitică dentară

Albire dentară profesională efectuată în cabinetul stomatologic

Signal Profession WHITE NOW Liquid & Powder Fast PLUS este un material de albire dentară care conține peroxid de hidrogen (38%) și se folosește pentru albirea profesională a dinților. Gelul este preparat în cabinet prin amestecarea rapidă și simplă a pulberii și a lichidului. Efectul care poate consta chiar și într-o albire cu 8-10 nuanțe, devine imediat vizibil. Însă înainte de intervenția de albire poate fi nevoie de câteva intervenții de igienă orală, precum îndepărtarea tartrului dentar, lustruirea dinților și înlocuirea obturațiilor necorespunzătoare.

O scurtă descrire a procedurii

Cu ajutorul luminii UV activăm gelul aplicat pe suprafața dinților care conține peroxid de hidrogen, iar radicalii activi ai oxigenului produși pătrund în stratul de la suprafața dinților, precum și în straturile profunde ale acestora și îndepărtează discromiile. Este important de știut că în urma acestui tratament obturațiile și lucrările protetice deja existente nu vor fi mai albe, iar din cauza obturațiilor vechi cu închidere marginală necorespunzătoare sau din cauza eventualelor eroziuni, uzuri la nivelul coletului poate apărea hipersensibilitate cervicală care poate fi remediată prin tratarea cauzelor care au dus la apariția acesteia.

Îngrijirea după tratament

În vederea menținerii rezultatului obținut după tratamentul de albire dentară se recomandă să evitați timp de cel puțin o săptămână următoarele:

  • Consumul de alimente și băuturi colorate, cafea, cola, vin roșu.
  • Consumul de alimente/băuturi acide: citrice, roșii, produse alimentare care conțin roșii
  • Fumatul

Sensibilitatea experimentată în urma tratamentului este o reacție normală, în vederea reducerii acesteia vă recomandăm utilizarea pastelor de dinți/gelurilor cu conținut de fluor. (de ex. ElmexGel)
Rezultatul obținut se menține pe o perioadă de 1 – 1.5 ani, după această perioadă tratamentul de albire dentară trebuie repetat în vederea menținerii efectului de lungă durată.

Albire dentară profesională la domiciliu

Față de albirea dentară profesională efectuată în cabinetul stomatologic aceasta este mai puțin eficientă deoarece în lipsa controlului necesar poate fi utilizat doar un material cu o concentrație mai redusă, însă și aceasta este o procedură adecvată în privința menținerii rezultatului de lungă durată. Pe baza amprentei luate în cabinet tehnicianul dentar realizează o gutieră transparentă pe care pacientul o va aplica pe dinți și o va purta pe timpul nopții sau în timpul efectuării altor activități mai liniștite pentru o durată de 6-8 ore pe zi, timp de o săptămână.

Albirea internă a dinților devitali, per dinte

În majoritatea cazurilor albirea dinților devitali cu discromii poate avea loc doar în cabinetul stomatologic. În aceste cazuri discromia dentară apare din cauza toxinelor bacteriene existente în canalul radicular netratat sau tratat în mod necorespunzător, de aceea tratamentul extern al acestora ar fi cam dificil. În aceste cazuri după tratamentul corespunzător al canalului radicular introducem un material de albire special în camera pulpară, astfel remediem problema.

Bijuterie dentară

Majoritatea bijuteriilor dentare este fabricată din cristal. Există și bijuterii confecționate din aur și acestea pot avea diferite forme (picătură, stea etc.), însă acestea le aducem doar la comandă datorită prețului ridicat. Aplicarea bijuteriei dentare nu cauzează niciun fel de neplăceri, este rapidă și nedureroasă. Este un aspect foarte important că bijuteria nu deteriorează smalțul dentar. Bijuteria se lipește pe suprafața dintelui folosind un adeziv special, fără utilizarea frezei. După aplicare durata de viață a bijuteriei se schimbă de la o persoană la alta, aceasta poate rezista luni sau chiar și mai mulți ani. Dacă pacientul nu mai dorește să poarte bijuteria sau dorește să aleagă o altă bijuterie dentară, aceasta poate fi îndepărtată sau înlocuită oricând fără deteriorarea smalțului dentar.