Albire dentară profesională efectuată în cabinetul stomatologic

Albire dentară profesională efectuată în cabinetul stomatologic

Signal Profession WHITE NOW Liquid & Powder Fast PLUS este un material de albire dentară care conține peroxid de hidrogen (38%) și se folosește pentru albirea profesională a dinților. Gelul este preparat în cabinet prin amestecarea rapidă a pulberii și a lichidului. Efectul care poate consta chiar și într-o albire cu 8-10 nuanțe, devine imediat vizibil. Însă înainte de intervenția de albire poate fi nevoie de câteva intervenții de igienă orală, precum eliminarea tartrului dentar, lustruirea dinților și înlocuirea obturațiilor necorespunzătoare.

O scurtă descriere a procedurii

Cu ajutorul luminii UV activăm gelul aplicat pe suprafața dinților care conține peroxid de hidrogen, iar radicalii activi ai oxigenului produși pătrund în stratul de la suprafața dinților, precum și în straturile profunde ale acestora și îndepărtează discromiile. Este important de știut că în urma acestui tratament obturațiile și lucrările protetice deja existente nu vor fi mai albe, iar din cauza obturațiilor vechi cu închidere marginală necorespunzătoare sau din cauza eventualelor eroziuni, uzuri la nivelul coletului poate apărea hipersensibilitate cervicală care poate fi remediată prin tratarea cauzelor care au dus la apariția acesteia.

Îngrijirea după tratament

În vederea menținerii rezultatului obținut după tratamentul de albire dentară se recomandă să evitați timp de cel puțin o săptămână următoarele:

  • Consumul de alimente și băuturi colorate, cafea, cola, vin roșu.
  • Consumul de alimente/băuturi acide: citrice, roșii, produse alimentare care conțin roșii
  • Fumatul

Sensibilitatea experimentată în urma tratamentului este o reacție normală, în vederea reducerii acesteia vă recomandăm utilizarea pastelor de dinți/gelurilor cu conținut de fluor. (de ex. ElmexGel)

Rezultatul obținut se menține pe o perioadă de 1 – 1.5 ani, după această perioadă tratamentul de albire dentară trebuie repetat în vederea menținerii efectului de lungă durată.