Proteze dentare sprijinte pe implanturi

Proteze dentare sprijinte pe implanturi

Coroană metalo-ceramică pe implant

Lucrarea protetică poate fi fixată pe implant în două feluri: prin introducerea șuruburilor de prindere sau prin cimentare.

După deschiderea implantului fixăm o suprastructură pe partea interioară a implantului cu ajutorul șuruburilor. În funcție de tipul acestei suprastructuri decidem dacă lucrarea protetică o fixăm pe aceasta prin introducerea șuruburilor de prindere sau prin cimentare.

Avantajul fixării cu ajutorul șuruburilor constă în aceea că din când în când medicul dentist poate îndepărta suprastructura și lucrarea protetică și poate igieniza partea interioară a implantului. Deoarece această fixare necesită elemente speciale în privința suprastructurii, prețul acesteia este mai ridicat.

În cazul fixării prin cimentare lipirea coroanei sau a punții are loc prin utilizarea unui anumit tip de ciment (care permite o îndepărtare eventuală).

Proteză ancorată pe implanturi

Există numeroase cazuri în care – în ciuda efectuării unor lucrări foarte precise – stabilirea protezei nu va fi corespunzătoare, de vină fiind starea țesuturilor dure și moi (creastă atrofiată, adeziune necorespunzătoare la mucoasă etc.). În cazul edentației totale există posibilitatea realizării unei așa-numite proteze Overdenture. Această este o proteză dentară totală care este stabilizată pe minim două, dar de obicei pe patru implanturi inserate în maxilar. În acest caz nu realizăm coroane pe implanturi, ci a culisă specială de care se va prinde proteza, asigurând o stabilitate corespunzătoare. Prin această metodă realizăm o proteză fixă pe care o puteți îndepărta, respectiv reintroduce și Dvs.