Tratamente cu lasere

Tratamente cu lasere

Frenectomie labială și linguală cu laser cu diodă

Starea fixată, atașată a frenului lingual (pliul, membrana situată sub limbă) poate cauza dificultăți de vorbire la copii. În cazul frenului labial pot de asemenea apărea dificultăți de vorbire, însă acesta facilitează și apariția diferitelor boli stomatologice.
Pentru desprinderea acestora utilizăm un laser cu diodă cu ajutorul căruia intervenția poate avea loc fără tăieri, sângerări și suturi.

Remodelare gingivală, reducerea pungilor gingivale cu laser cu diodă

În cazul molarilor aflați în erupție se poate întâmpla că din cauza lipsei de spațiu dintele nu poate erupe complet din gingie, în aceste cazuri poate fi nevoie de îndepărtarea gingiei care acoperă parțial acest dinte.

În cazul unei boli parodontale poate fi nevoie și de îndepărtarea peretelui pungii prea adânci în vederea curățării corespunzătoare. În aceste cazuri dacă îndepărtăm țesuturile moi în exces cu ajutorul unui laser, nu ne vom alege cu sângerări postoperatorii, vindecarea va fi mai rapidă, iar durerea va fi mai redusă.

Terapie fotodinamică per ședință, per dinte

Terapia fotodinamică se bazează pe o procedură de colorare a țesuturilor. În cazul unei boli parodontale pigmenții (verde malachit, albastru de toluidină) cu o concentrație corespunzătoare injectați în punga gingivală se conectează de peretele celular al bacteriilor, după aceasta urmează o iradiere folosind un laser soft cu o frecvență anumită în urma căreia se eliberează oxigen care provoacă distrugerea bacteriilor. Această terapie poate fi utilizată cu succes în cadrul tratamentelor parodontale și în cadrul tratamentului periimplantitei.